Zone de calatorit in 2024 cu un buget redus

Last Updated: februarie 4, 2024

În 2024, pentru un buget mai redus, există încă multe destinații frumoase și accesibile pe care le poți explora. Iată câteva sugestii de zone de călătorit pentru bugete mai mici:

  1. Balcic, Bulgaria: Această stațiune de pe coasta Mării Negre oferă plaje frumoase, atmosferă relaxantă și o gamă variată de opțiuni de cazare și restaurante la prețuri accesibile.
  2. Lisabona, Portugalia: Lisabona este o destinație europeană trendy, cu străzi înguste pline de farmec, arhitectură uimitoare și o atmosferă vibrantă. Cazarea și alimentația sunt relativ accesibile, iar orașul oferă multe atracții gratuite sau la prețuri reduse.
  3. Chiang Mai, Thailanda: Chiang Mai este renumit pentru templele sale impresionante, bucătăria delicioasă și peisajele montane spectaculoase. Costul vieții este mai scăzut decât în alte părți ale Thailandei, iar opțiunile de cazare și activități sunt variate și accesibile.
  4. Oaxaca, Mexic: Oaxaca este un oraș colonial frumos, cunoscut pentru cultura sa vibrantă, gastronomia excelentă și piețele de artizanat. Cazarea și mâncarea sunt relativ ieftine, iar împrejurimile oferă peisaje naturale impresionante și situri arheologice.
  5. Krabi, Thailanda: Krabi este celebru pentru plajele sale cu nisip fin, stâncile calcaroase impresionante și apele cristaline. Există multe opțiuni de cazare accesibile, iar activitățile precum snorkeling-ul, plimbările cu barca și vizitarea parcurilor naționale sunt accesibile din punct de vedere financiar.
  6. Hoi An, Vietnam: Acest oraș istoric plin de farmec este cunoscut pentru arhitectura sa frumoasă, lanternele strălucitoare și gastronomia delicioasă. Cazarea și mâncarea sunt relativ ieftine, iar orașul oferă o mulțime de activități și atracții culturale la prețuri accesibile.
  7. Budapesta, Ungaria: Capitala Ungariei este un amestec fascinant de istorie, arhitectură impresionantă și băi termale relaxante. Orașul oferă multe atracții gratuite sau la prețuri reduse, iar cazarea și alimentația sunt mai accesibile decât în alte destinații europene majore.

Acestea sunt doar câteva sugestii, iar lista este departe de a fi exhaustivă. În general, pentru a călători cu un buget redus, poți să te orientezi către destinații din Asia de Sud-Est, Europa de Est sau America Latină, unde costurile de viață sunt mai scăzute. De asemenea, călătoriile în afara sezonului turistic pot ajuta să economisești bani pe cazare și transport.

Noutati prin email

Fii mereu la curent cu cele mai recente știri – Abonează-te la newsletter-ul nostru!

Leave A Comment

you might also like